India: Două femei inginer au inventat lenjeria anti-viol

611

În ţara în care se petrece câte un viol la fiecare 20 de minute, iar legile nu pot opri acest fenomen, o echipă de studenţi la inginerie, condusă de două tinere, a venit cu o soluţie proprie: lenjeria anti-viol.

Lenjeria seamănă cu o cămașă de noapte, care detectează prin senzori de presiune la nivelul abdomenului dacă se aplică o forţă nedorită și eliberează un șoc electric de 3.800 kilovolţi. După aceea trimite un mesaj automat către poliţie sau către familie, cu locaţia GPS a faptei. „Durata de viaţă" a lenjeriei este de 82 de șocuri electrice.

„O persoană care încearcă să molesteze o fată va avea șocul vieţii în momentul în care senzorii de presiune se activează, iar modulele GPS și GSM trimit un sms atât la numărul de urgenţă, cât și la părinţii fetei," explică Manisha Mohan, pentru Times of India.

India a asistat, în ultimele luni, la mai multe cazuri de viol care au suscitat presa internaţională și au provocat proteste masive împotriva guvernului și a sistemului judiciar, care nu apără femeile de astfel de abuzuri. Cel mai recent caz a fost violul unei femei din Elveţia, care era în vacanţă în India, împreună cu soţul ei.