Autorităţile iraniene au arestat trei convertiţi la creștinism în Esfahan

62

Iranul este cunoscut ca unul dintre statele cu un fundamentalism islamic pronunţat. În ciuda acestui fapt, există o creștere a convertirilor la creștinism, mai ales în rândul tinerilor. Drept urmare, poliţia religioasă utilizează inclusiv persecuţia, în încercarea de a opri extinderea creștinismului. „Recent, trei convertiţi la creștinism au fost arestaţi și nu se cunoaște încă locul de detenţie, informează Christian Telegraph.

Regimul islamic din Iran cheltuiește milioane de dolari anual din bugetul său pentru a consolida regimul fundamentalist islamic. În prezent, în ciuda investiţiilor, regimul se confruntă cu o creștere rapidă a creștinismului în rândul tinerilor iranieni. Fiind în dificultate, guvernul vede doar o singură alternativă, aceea de a crea presiuni, mergând până la închiderea bisericilor și arestarea membrilor ei.

Cele mai recente rapoarte indică faptul că trei convertiţi creștini au fost arestaţi în Esfahan pe 29 mai 2013: Mohammad-Reza Farid, Saeed Safi și Hamid-Reza Ghadiri. Aceștia erau membri ai unei biserici „de casă", în Esfahan.

Creștinii arestaţi au fost imediat transferaţi la o locaţie necunoscută. Nu sunt disponibile informaţii cu privire la starea lor de sănătate. De asemenea, raportul precizează că ei s-au adunat la casa Hamid-Reza Ghadiri pentru închinare. Autorităţile de securitate au intrat violent în casă, i-au arestat și au confiscat și cărţile lor de identitate. De asemenea, au fost avertizaţi să nu facă publică arestarea lor. Mohammad Reza-Farid și Saeed Safi sunt creștini afgani. Ei au fost, de asemenea, administratori ai un blog creștin, cunoscut sub numele de „Nejat-e-Ma" (Mântuirea noastră), însă acesta a fost blocat de către poliţie înainte de arestarea lor. Eforturile familiilor de a găsi locul lor în care sunt deţinuţi nu au avut succes. 

Minorităţile religioase și dizidenţii religioși, în special creștinii de limbă persană sunt tot mai intens persecutaţi de către regimul islamic din Iran. Aceste persecuţii au atins apogeul în ultimii trei ani, numeroși convertiţi creștini fiind arestaţi în cursul perioadei, menţionează sursa citată.