Mentorul spiritual al lui Ahmadinejad face apel public pentru producerea de arme speciale

8

Asoociated Press a obţinut luni o copie a cărţii semnate de ayatolahul Mohammad Taqi Mesbah Yazdi, în care acesta scrie că Iranul nu ar trebui să se lipsească de dreptul de a produce aceste arme care sunt monopolul câtorva naţiuni.

   

    Cartea "Revoluţia islamică, un reper al schimbărilor politice din istorie" a fost scrisă în 2005 și republicată în 2009 dar a avut o circulaţie limitată la clericii de ordin înalt. În opinia lui Yazdi, tot ce este necesar trebuie făcut pentru ca musulmanii să beneficieze de armament sofisticat pentru a-și respinge dușmanii.

    Yazdi este membru al Adunării Experţilor, un grup conservator format din 86 de clerici superiori care îl monitorizează pe conducătorul spiritual suprem al Iranului și alege pe succesorul acestuia. El conduce, de asemenea, Institutul Educaţiei și Cercetării Imam Khomeini, o redută a gândirii islamice.

Conducătorul suprem Ayatolahu Ali Khamenei care are cuvântul final în toate chestiunile de stat, a negat că Iranul caută să dezvolte arme nucleare, pentru că Islamul interzice armele de distrugere în masă.