Studiu: O crimă din cartier afectează rezultatele testului IQ la copii

15

O crimă în vecinătate poate coborî semnificativ scorul obţinut de un copil la testele IQ, chiar şi în cazul în care copilul nu a fost martor direct al crimei, au afirmat cercetători americani, conform Reuters.

   

    Descoperirea are implicaţii în domeniul luotei de prevenire a criminalităţii și, de asemenea, explică de unde se naște diferenţa uriașă între albi și negri a testele IQ, a declarat Patrick Sharkey, sociolog la Universitatea New York, conducătorul studiului.

    Studiul a colectat date despre 6000 de crime din Chicago și a calculat rezultatele obţinute la teste de copiii din cartierele apropiate. Rezultatele slabe ale copiilor dispar după 7 până la 9 zile după incident. Rezultatele au fost confirmate în cartierele de negri, dar nu și în cele hispanice. „Pur și simplu nu am gpsit același efect" a spus Sharkey. Explicaţia lui Sharkey este că în carterele hispanice copiii nu s-au identificat cu victimele, acestea fiind preponderent negri.

    Sharkey a mai precizat că descoperirea are importanţă și pentru reconsiderarea testelor IQ, care este evident că nu surprind pur și simplu inteligenţa absolută a celui testat.