Senatul american a votat o rezoluţie împotriva Iranului, în cazul pastorului condamnat la moarte

9

Camera Reprezentanţilor din Senatul american a adoptat o rezoluţie prin care condamnă guvernul de la Teheran pentru arestarea pastorului creștin Youcef Nadarkhani și cere eliberarea lui imediată, informează Christian Post.

Rezoluţia a trecut cu 417 voturi pentru și unul împotrivă. Lois Capps, membra Senatului care a votat împotrivă a clarificat ulterior că votul a fost o greșeală și solicitat ca votul ei să fie calculat ca fiind în favoarea rezoluţiei. Înregistrarea nu a putut fi schimbată, însă rezoluţia „condamnă guvernul iranian pentru persecuţia constantă, arestarea și condamnarea la execuţie a pastorului Youcef Nadarkhani, acuzat de apostazie."

Rezoluţia acuză Iranul de violarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului și a Convenţiei Internaţionale privind Drepturile Politice și Civile, precum și a propriei constituţii de stat, care garantează libertatea religioasă.

Până acum, pe lângă Statele Unite, și Uniunea Europeană, Franţa, Marea Britanie, Mexic și Germania au luat o poziţie de respingere a deciziei Iranului de a-l condamna pe pastor. Apeluri la rugăciune au fost lansate în toate colţurile lumii, pentru ca pastorul arestat în octombrie 2009 sub acuzaţia de tentativă de convertire a musulmanilor să nu își piardă viaţa prin execuţie.