Japonezii au returnat 78 de milioane de dolari pierduţi la cutremur

57

La cinci luni de la cutremurul din Japonia, japonezii au returnat autorităţilor peste 78 de milioane de dolari găsiţi după dezastrul din martie, informează ABC News.

Peste 78 de milioane de dolari constând din bani, lingouri de aur sau artefacte păstrate în seifuri au fost returnaţi proprietarilor care le-au pierdut în cutremurul din 11 martie. Autorităţile nu au întâmpinat probleme la identificarea proprietarilor bunurilor, deoarece majoritatea păstra actele în portofel ori seif. Partea dificilă a fost să-i găsească pe aceștia în viaţă.

„Dacă bunurile au fost luate de apă, înseamnă ca și locuinţele au fost luate de apă.," a explicat Koetsu Saiki, șeful poliţiei din prefectura Miyagi. El a declarat că „a trebuit întâi să determinăm dacă proprietarii sunt în viaţă, apoi să aflăm unde au fost evacuaţi."

Autorităţile nipone susţin că cetătăţenii japonezi au returnat 48 de milioane de dolari cash, 5.700 de seifuri cu lingouri, artefacte și obiecte personale , toate în valoare de 30 de milioane de dolari. Un singur seif conţinea 1 milion de dolari. Numărul seifurilor crește de la o zi la alta, iar pentru că poliţia nu deţine suficient spaţiu pentru depozitare, acestea au fost puse în garaje și săli de conferinţă. Conform autorităţilor, marea parte a acestor bunuri au fost returnate proprietarilor.

(Foto: nimg.sulekha.com)