Van Rompuy: Europa nu va intra în recesiune

11

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a declarat ieri că atât Statele Unite ale Americi cât și ţările din zona euro nu se vor confrunta cu o nouă recesiune în viitorul apropiat, relatează Reuters.

După ce președintele american Barack Obama a declarat miercuri că SUA nu sunt și nici nu vor intra în recesiune, Van Rompuy asigură populaţia din zona euro că nici aceasta nu se va confrunta cu o nouă criza financiară.

Aflat în vizită la Oslo, președintele Consiliului European (CE) a declarat într-o conferinţă de presă că „nu există nicio perspectivă de creștere economica negativă. Creșterea ar putea fi mai slabă decât așteptările, mai slabă decât s-a anticipat… Dar nu prevedem o creștere economiă negativă, o recesiune".

Van Rompuy a vorbit și despre summitul din Octombrie despre care a spus că „va decide o noua arhitectură instituţională și economică a guvernării în zona euro".

Declaraţiile președintelui CE au fost făcute în contextul unui declin al burselor europene care au înregistrat în ultima perioadă scăderi semnificative.

(Foto: blogs.reuters.com)