Creştinii din Pakistan se tem pentru copiii lor

218

Creştinii din Pakistan susţin că Legea Blasfemiei îi pune în pericol chiar şi pe copiii lor. Aceştia sunt nevoiţi să îşi înveţe copiii răspunsuri standard cu privire la credinţa lor, pentru ca să nu cadă în capcanele musulmanilor extremişti şi să fie acuzaţi de blasfemie împotriva religiei islamice.

„Sunt creştină. Nu pot să vorbesc decât despre El [despre Iisus]." Acesta este răspunsul pe care părinţii unei tinere din Lahore au învăţat-o să îl dea atunci când era provocată să vorbească despre religie. Aceasta a mărturisit că părinţii au învăţat-o să evite discuţiile şi dezbaterile pe teme religioase, notează bpnews.com.

Musulmanii obişnuiesc să îi provoace pe copiii creştinilor, la şcoală, cu întrebări de genul: „Ce crezi despre Coran?" sau: „Ce crezi despre profetul Mahomed?". Teama că fiii sau fiicele lor ar putea să devină victime ale extremiştilor musulmani îi determină pe mulţi dintre părinţii creştini să nu îi înveţe pe copiii lor despre Iisus.

„Dacă îi spun prea multe [despre Iisus şi creştinism], ea va vorbi despre asta pe stradă şi cineva o va omorî sau o va acuza de blasfemie", a declarat o mamă creştină, sub protecţia anonimatului.

Surse locale, din Lahore, susţin că un pericol vine şi din faptul că la şcoală copiii sunt obligaţi să ia lecţii despre religia islamică. În acest context, dacă scriu sau dacă spun ceva greşit despre profetul Mahomed, aceştia sunt în pericolul de a fi acuzaţi de blasfemie.

Legea Blasfemiei i-a făcut pe creştinii din Pakistan să tacă, deşi, în esenţă, creştinismul este o religie care se bazează pe porunca lui Iisus de a duce Evanghelia în toată lumea.

Peste 40.000 de pakistanezi au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva revizuirii Legii Blasfemiei, în ianuarie a.c. Aceştia au strigat: „Suntem gata să ne sacrificăm vieţile pentru a-l onora pe profetul Mahomed!" Tot la începutul acestui an, Salman Taseer , guvernatorul provinciei Punjab, a fost asasinat de una dintre gărzile sale de corp, pentru că era unul dintre oficialii care criticau Legea Blasfemiei. O parte din populaţia Pakistanului nu a ezitat, atunci, să îşi arate solidaritatea faţă de asasinul lui Taseer. Tot în cursul acestui an, a fost asasinat şi Shahbaz Batti , singurul ministru creştin din Pakistan, motivaţia asasinilor fiind aceeaşi: ministrul se împotriva Legii Blasfemiei, care permite uciderea celor care profanează Coranul sau pe profetul Mahomed.

În 2010, o familie de creştini a fost condamnată la 25 de ani de detenţie , fiind acuzaţi că ar fi profanat Coranul pe care l-au atins cu mâinile nespălate.

(Foto: newshopper.sulekha.com)