Atitudinea rușilor faţă de imigranţi depinde de religie

54

Atitudinile rușilor privind imigranţii depinde de religia pe care o adoptă, arată un sondaj global efectuat de Gallup.

Atitudinea faţă de imigranţi depinde de religia respondentului, sugerează indexul sondajului anual realizat, la nivel global, de Gallup International/WIN.

Cei mai puţin deschiși faţă de imigranţi sunt credincioșii ortodocși (cu un index de -25%). Cei mai toleranţi sunt budiștii (28%) și persoanele care nu și-au asumat nicio afiliere religioasă (16%). Mai aproape de o atitudine neutră (index 0) sunt protestanţii (3%), musulmanii (-2%) și catolicii (-4%), a informat Romir Research Holding, care s-a ocupat de aplicarea chestionarelor în Rusia și alte ţări din fostul bloc sovietic.

Rusia se află pe locul 44 din 59 în ceea ce privește sprijinul acordat imigranţilor. Indexul global privind sprijinirea imigranţilor este de -4%. Rusia e cotată cu -31%, în contextul în care o jumătate dintre ruși s-au declarat împotriva migraţiei, informează Interfax. Circa 19% dintre respondenţi au dat răspunsuri pozitive și 12% nu au putut răspunde la întrebarea privitoare la sprijinul pe care sunt dispuși să îl arate imigranţilor.