Efect neaşteptat în relaţiile SUA-Rusia după atentatele de la Boston

234

După identificarea celor doi terorişti de origine cecenă, care au creat panică săptămână trecută la maratonul de la Boston, unde au detonat două bombe chiar între spectatorii aflaţi pe margine, originea acestora a ridicat un semn de întrebare cu privire la relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii.

Deşi până acum analiştii s-au exprimat timid cu privire la acest subiect, vocile care au ajuns în media susţin că incidentul de la Boston are potenţialul de a deschide calea de comunicare dintre cele două ţări.

Relaţiile tensionate dintre cele două state par a fi chiar explicaţia pentru lipsa de cooperare dintre ele cu privire la problemele de siguranţă naţională, venind, în speţă, din partea multelor grupări teroriste din fostele ţări socialiste.

Totuşi, condamnarea publică pe care a exprimat-o preşedintele rus Vladimir Putin faţă de „toţi teroriştii" ar putea fi un semnal că autorităţile ruse sunt dispuse să îşi deschidă bazele de date pentru americani, cu scopul luptei împotriva terorismului, relatează Deutsche Welle.