Patriarhul Rusiei: căsătoria între homosexuali, „semn al sfârșitului”

383

Șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia a avertizat guvernele occidentale asupra legalizării căsătoriilor homosexuale pe care le-a caracterizat ca fiind un semn al apropierii sfârșitului lumii.

Patriarhul Kirill a afirmat, în cadrul slujbei duminicale din catedrala Moscovei, că iniţiativele recente dintr-o serie de ţări de a legaliza căsătoriile homosexuale sunt periculoase și nu ar trebui să se răspândească și peste Rusia, conform LifeSiteNews. Declaraţia Patriarhului vine la doar câteva zile după ce Marea Britanie a legalizat complet căsătoriile gay.

„Acesta este un simptom apocaliptic foarte periculos și trebuie să facem totul pentru ca în spaţiul Sfintei Rusii păcatul niciodată să nu fie legalizat de stat, fiindcă aceasta înseamnă că poporul merge pe calea autodistrugerii", a spus patriarhul, în faţa reporterilor, după slujba de duminică în Catedrala Kazan din Piaţa Roșie din Moscova.

Criticând presiunile făcute de către ţările occidentale, Kirill a afirmat că sunt ţări care vor să „ne convingă că singura valoare este libertatea de a alege și nimeni nu are dreptul să încalce această valoare, chiar și atunci când o persoană alege rău, chiar și atunci când o persoană alege un comportament periculos social."

Autorităţile rusești au fost criticate în mod repetat de grupările drepturilor omului și de oficiali occidentali pe marginea legilor care introduc pedepse pentru „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale" în rândul minorilor. Patriarhul Kirill a mai spus că susţine interzicerea „propagandei homosexuale", lege recent aprobată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.