Președintele Putin, obosit de problema căsătoriilor gay

160

Președintele Rusiei le-a spus jurnaliștilor că a obosit să fie întrebat constant dacă și-a schimbat atitudinea faţă de problema căsătoriilor gay și a promis că va susţine interzicerea adopţiei de către cupluri homosexuale din străinătate, dacă va trece de parlament.

„Chiar m-aţi obosit cu căsătoriile acestea homosexuale. Oriunde mă duc… Când merg în Europa își flutură steagurile acolo, când vin aici începeţi voi să mă bateţi la cap," a declarat Putin la o conferinţă de presă la un summit Rusia – UE, în Yekaterinburg.

Putin a mai adăugat că în viziunea lui toţi oamenii ar trebui să fie mai toleranţi și mai puţin agresivi, indiferent de orientarea sexuală.„Toată lumea ar avea de beneficiat dacă ar fi mai puţină agresivitate și s-ar pune mai puţin accent pe aceste probleme", a mai spus el.

Președintele a mai declarat că legea actuală este destul de liberală faţă de comunitatea LGBT și că nu există discriminare: „Oameni cu orice fel de preferinţe lucrează în această ţară, făcându-și cariere. Statul îi recunoaște pe toţi pentru realizările pe care le au în domeniile în care lucrează," citează RT.