Putin promite că Rusia nu va uita niciodată Holocaustul

68

Într-o întâlnire cu preşedintele israelian, Simon Peres, Vladimir Putin a reafirmat angajamentul Rusiei de a manifesta toleranţă şi de a lupta împotriva extremismului anti-semit, informează Russia Today.

Într-o întâlnire cu preşedintele israelian, Shimon Peres, Vladimir Putin a reafirmat angajamentul Rusiei de a manifesta toleranţă şi de a lupta împotriva extremismului anti-semit, informează Russia Today.

„Nu vom uita niciodată nici pierderile suferite de evrei în timp ce luptau împotriva nazismului, dar nici Holocaustul", a declarat Putin făcând referire la cele 27 de milioane de civili şi soldaţi ruşi decedaţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, dar şi la cele 6 milioane de evrei ucişi în lagărele de concentrare naziste.

Peres s-a aflat în Rusia cu ocazia inaugurării „Muzeului Evreiesc al Toleranţe din Moscova, care este cel mai mare de acest fel din Europa. Cu această ocazie, Putin a  adăugat că, deşi anti-semitismul nu mai este prezent la nivel instituţional, acesta mai poate fi întâlnit în societate.

Cu privire la măsurile de combatere a extremismului în Rusia, rabinul şef Berel Lazar a afirmat că este pentru prima dată în mult timp când manifestaţiile anti-semite s-au împuţinat, iar acesta este meritul preşedintelui Putin.