Vladimir Putin spune NU adopţiilor de către cuplurile homosexuale

53

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut să fie gândite amendamente la legea adopţiei care să împiedice adopţia copiilor ruși de către cuplurile homosexuale.

Noua mișcare vine după implementarea pe 1 ianuarie a unei noi legi care previne adopţia copiilor ruși de către americani, o mișcare extrem de controversată și criticată în presa intenaţională. Se așteaptă ca amendamentele să fie discutate în vară.

Noile intenţii ale președintelui sunt susţinute de către comisarul pentru drepturile copilului, Pavel Astakhov, care a declarat recent că va face orice îi stă în putinţă pentru a se asigura că homosexualii nu vor putea adopta copii din Rusia, un lucru care ar fi „neconstituţional", scrie LifeSiteNews.

Controversele s-au iscat în Rusia din cauza dezbaterilor care au loc în Franţa și Marea Britanie pentru a legaliza căsătoriile homosexuale. Oficiali din cadrul ministerului de Externe rus spun că aceasta va „scădea șansele" pentru adopţie de către cupluri din acele ţări.

Odată cu criza economică suferită după căderea Uniunii Sovietice, Rusia a devenit destinaţia favorită pentru cuplurile dornice de adopţie. Experţii cred că din 1991 până în prezent au fost adoptaţi aproximativ 60.000 de copii ruși  numai de către cupluri din Statele Unite.

Rusia post-comunistă a experimentat o scădere drastică a ratei fertilităţii, a speranţei de viaţă și a stării de sănătate publică. Cele mai recente statistici arată o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei demografice, iar președintele Putin a făcut din îngrijirea acestor tendinţe pozitive o prioritate pentru guvernul său, luând în considerare și măsuri pentru limitarea avorturilor, care sunt printre cele mai numeroase din lume. Premierul Dimitri Medvedev a declarat în ianuarie că populaţia este capabilă de revenire și de o creștere de până la 145 de milioane, până în 2025.