Conflictul din Siria îi apropie pe musulmani de Iisus

653

Războiul din Siria a atins un nivel de teroare fără precedent, potrivit rapoartelor ONU, ceea ce forţează mii de locuitori să plece din ţară pentru a scăpa cu viaţă. În taberele de refugiaţi în care ajung musulmanii, creştinii Îl prezintă pe Iisus în cel mai util mijloc posibil: ajutând.

Aceasta se întâmplă deoarece creştinii din Siria sunt persecutaţi permanent. În prezent, există cinci niveluri de poliţie secretă, care urmăresc fiecare mişcare a creştinilor. De aceea, este foarte dificil, dacă nu chiar imposibil, ca un creştin să vorbească despre Dumnezeu unui musulman, a declarat Tom Doyle, expert în politica Orientului Mijlociu, pentru Christian Telegraph.

Musulmanii intervievaţi s-au declarat uşuraţi că nu mai trebuie să se teamă de controlul autorităţilor siriene şi sunt recunoscători pentru ajutorul spiritual pe care l-au primit din partea creştinilor. De altfel, creştinii sunt singurii în care refugiaţii musulmani din Siria au încredere, pentru că ştiu că nu au legătură cu regimul de la Damasc. Unii au şi decis să se boteze şi să devină creştini.

Numai săptămâna aceasta, aproximativ 20.000 de sirieni au părăsit ţara şi au ajuns în taberele de refugiaţi din Iordania. În total, numărul refugiaţilor sirieni se ridică la 300.000.