Lupte în Damasc: Ministrul sirian al Apărării a fost ucis

30

Lupta pentru eliberarea Damscului a început, anunţa recent Armata Siriană Liberă. Prin urmare, un atentat sinucigaş asupra clădirii Securităţii Naţionale a dus ieri la moartea ministrului sirian al Apărării şi a adjunctului său, cumnatul preşedintelui, şi la rănirea mai multor oficiali.

Potrivit unei surse de securitate siriene, o gardă de corp din cercul restrâns al liderului sirian, purtând o centură cu explozibili, a detonat încărcătura în plină reuniune a miniştrilor, responsabililor militari şi ai securităţii. Dar şeful Armatei Siriene Libere susţine că o bombă a fost implantată în birou şi detonată de la distanţă cu o telecomandă, conform CNN.

Bilanţul victimelor era incert la câteva ore după atentat, fiind anunţate doar moartea ministrului Apărării, generalul Daoud Rajha, şi a vice-ministrului său, Assef Chaoukat, cumnatul preşedintelui. Canalul televiziunii libaneze anunţase şi rănirea ministrului de Interne, Mohamed Ibrahim al Chaar, aflat la spital în stare stabilă. Preşedintele Assad l-a numit pe generalul Fahd Jassem al-Freij în poziţia de ministru al Apărării.

Mass-media locală a transmis că este vorba de un atac terorist şi că autorităţile au omorât şi au capturat un număr mare de terorişti infiltraţi în Damasc.