Dezvăluirile unui locotenent sirian refugiat în România

552

În ultimele luni, mai mulţi membri de top ai armatei siriene au dezertat, fiecare fugind cât mai departe de regimul Assad. Un fost locotenent a ajuns în România și a dezvăluit adevărul despre evenimentele sângeroase de acolo. Povestea lui nu poate fi verificată deoarece este sub protecţia anonimatului.

Fostul locotenent de 32 de ani conducea o mică armată de 40 de soldaţi, îndeplinind ordinele regimului. „Ne trimiteau în satele unde se ascundeau rebeli. Îi dezarmam, după care începea măcelul. Colonelul şi ceilalţi superiori ne ordonau să-i torturăm. Violuri, crime, un scenariu sinistru", citează Adevărul.

Potrivit locotenentului, mulţi soldaţi sunt tineri fără şcoală şi au creierele spălate de propaganda patriotică şi antioccidentală. Lipsa de educaţie îi face să asculte orbeşte ordinele militare.

Bărbatul a venit în România pentru că soţia lui este româncă. Dar nu știe cum se va descurca pentru că nu poate să își găsească un loc de muncă. Refugiaţii sirieni trăiesc din mila ONG-urilor, și după un timp mulţi aleg chiar să se întoarcă în Siria.

În acest timp, în Siria, lupta pentru libertate a ajuns să se poarte chiar pe străzile Damascului, unde forţele guvernului atacă suburbiile unde se ascund rebeli, bombardându-le din elicoptere. Până acum trei zile, luptele în Damasc erau sfioase, puţine și numai după lăsarea nopţii. Acum sunt lansate atacuri după atacuri, comandamentul armatei de rebeli anunţând că „lupta pentru eliberarea Damascului a început." Și se pare că va fi o luptă lungă, deoarece forţele armatei deţin superioritatea în capitală, anunţă France24.