Wikileaks: Trupele NATO au ajuns deja în Siria

145

Trupe NATO sub acoperire se află deja în Siria, în ciuda dezminţirilor guvernelor statelor aliate. Dezvăluirea a fost făcută de Wikileaks, citat de Russia Today, care a interceptat un e-mail al agenţiei Stratfor, (furnizor de analize geopolitice) din 27 februarie.

E-mailul pare a fi trimis de Reva Bhalla, directorul de analiză al companiei, şi detaliază o întâlnire secretă între SUA şi aliaţii săi, ce a avut loc la Pentagon, în decembrie 2011.

Documentele fac parte dintr-o serie de dezvăluiri cuprinse în 5 milioane de e-mailuri obţinute de hackerii Anonymous în decembrie şi date organizaţiei Wikileaks. Deşi Stratfor refuză să comenteze conţinut e-mailurilor, agenţia nu a putut să nege autenticitatea lor.

Puterile politice occidentale au dezminţit categoric implicarea militară în conflictul din Siria, pentru care nu au mandat internaţional. Cu toate acestea, lideri militari americani declară că forţele militare americane sunt pregătite în cazul în care se ia decizia de a ataca Siria.

Tot Wikileaks, citat de Ynet News, a publicat şi câteva documente care sugerează că mama preşedintelui sirian Bashar al-Assad este îngrijorată de situaţia din ţară şi se teme că acesta va avea aceeaşi soartă ca fostul lider libian Muammar Gaddafi. Ea exercită presiuni asupra lui Bashar al-Assad pentru a analiza „o strategie de retragere" înainte de a fi prea târziu.