Allianz: megatrendurile care afectează lumea

18

Cel mai important trend al lumii de azi este sfârșitul unei vieţi trăite pe datorie, susţine Paul Achleitner CFO al Allianz, cel mai mare jucător de pe piaţa asigurărilor din Europa. 

„Rămâi cu un pas înainte”, proclamă un banner la intrarea unui important hotel din Davos. Mesajul său este susţinut de Paul Achleitner, cel care din anul 2000 ocupă postul de director financiar al gigantului în asigurări Allianz. Spiegel Online prezintă un interviu cu Achleitner, în care sunt abordate trendurile majore, de la digitalizare la societatea Balckberry mereu pe fugă, de la ridicarea Asiei la modul în care ar trebui să reacţioneze Occidentul.

Paul Achleitner este omul care a prezis că vom împărţi cât de curând lumea în două perioade: înainte și după criza financiară. „Este faza în care trăim acum la fel de semnificativă istoric precum nașterea lui Iisus Christos?", întreabă Sven Böll de la Spiegel Online.

„Chiar dacă nu înseamnă neapărat un nou sistem calendaristic, vom avea un nou mod de a calcula timpul. Forţe uriașe afectează lumea și nu le putem subestima importanţa", susţine Achleitner. El enumeră între marile forţe dezvoltarea demografică, schimbările climatice, digitalizarea și ridicarea Asiei. Totuși, cel mai important trend este în opinia liderului Allianz „sfârșitul unei vieţi trăite pe credit. Trebuie în sfârșit să ne eliberăm de datorii."

Interviul ce poate fi urmărit aici a avut loc la Davos. Allianz este cea mai mare companie de asigurări din Europa.