Salvarea Greciei, discutată la Cannes

16

Preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei se vor întâlni în cursul acestei zile la Cannes, pentru a discuta cu liderii UE şi FMI despre planul de salvare a Greciei. Ulterior, Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel vor avea o discuţie cu prim-ministrul Greciei.

Întâlnirea de la Cannes îi va reuni pe Sarkozy şi Merkel cu preşedintele Eurogrupului – premierul luxemburghez Jean-Claude Junker, cu preşedintele Consiliului European – Herman Van Rompuy, cu preşedintele Comisiei Europene – Jose Manuel Barroso şi cu directorul executiv al FMI – Christine Lagarde.

La cea de-a doua întâlnire, toţi cei amintiţi se vor întâlni cu prim-ministrul grec George Papandreou şi cu ministrul economiei şi finanţelor Evangelos Venizelos, pentru a discuta despre referendumul anunţat în Grecia privind planul de salvare al zonei euro adoptat săptămâna trecută la Bruxelles.

Anunţul prim-ministrului grec, la doar 5 zile de la prezentarea planului de salvare european, a provocat un adevărat cutremur la burse şi a reînviat temerile cu privire la posibilitatea unui faliment al Greciei, precum şi cu privire la dispariţia zonei euro.

După o reuniune de urgenţă la Palatul Elysee, Sarkozy a reiterat faptul că măsurile adoptate de către cele 17 ţări din zona euro au fost „singura cale posibilă de a rezolva problema datoriei Greciei", citează HotNews.

(Foto: france24.com)