Sondaj: 64% din populaţia globului „are nevoie să trăiască mai bine"

52

Aproximativ 20.000 de cetăţeni din 24 de ţări au fost rugaţi să evalueze nivelul economic al propriei ţări. Șase din 10 au declarat că au nevoie să trăiască mai bine, dar 81% nu ştiu exact cum pot reuşi aceasta, dezvăluie un sondaj de opinie realizat de agenţia Ipsos pentru Reuters.

Cei care işi doresc să trăiască mai bine sunt ungurii (89%), Coreea de Sud (81%), Rusia (78%), Africa de Sud (77%) şi Turcia (74%), în timp ce locuitorii mulţumiţi de starea lor economică se găsesc în Arabia Saudită (64%), India (60%) şi Suedia (57%).

Respodenţii au avut de ales dintre mai mulţi factori care să îmbunătăţească viaţă, printre care se numără meditaţia şi rugăciunea, odihnă mai multă, mai mulţi prieteni, condiţii mai bune de viaţă, vindecarea de boală sau suferinţă. Răspunsul majoritar (89%) a fost o economie mai puternică, urmat de condiţii mai bune de trai şi îmbunătăţirea relaţiilor din familie (la egalitate, cu 84%). La polul opus, factorii care au cele mai mici şanse pentru îmbunătăţirea vieţii, în opinia oamenilor, sunt meditaţia şi rugăciunea, voluntariatul şi găsirea unui partener de viaţă, cu procente între 49% şi 56%.

 

Cei care au declarat că în prezent este mai dificil decât în trecut să trăiască mai bine sunt francezii, care au fost de acord cu afirmaţia în proporţie de 80%, urmaţi de unguri (89%), italieni (88%) şi indieni (87%). Numai jumătate dintre suedezi consideră că o duc mai greu decât în trecut.

Studiul internaţional a fost realizat în 24 de ţări, pe un eşantion reprezentativ de 19.216 adulţi. Ţările participante la sondaj au fost Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.