Un virus: noul tratament împotriva acneei

39

Un virus inofensiv, care trăieşte la suprafaţa pielii, poate fi soluţia în tratarea acneei, afecţiune de care suferă milioane de persoane din întreaga lume, cel puţin o dată pe parcursul vieţii.

Acneea este cauzată de blocarea foliculilor de păr de către sebum, uleiul natural al pielii. Atunci când are loc acest blocaj, apare o inflamaţie la nivelul pielii, provocată de bacteria Propionibacterium acnes. Însă bacteria serveşte ca hrană pentru o familie de virusuri numite Propionibacterium acnes phages, informează revista M Bio.

Analizând bacteria şi 11 tipuri de virusuri diferite, aparţinând familiei Propionibacterium acnes phages, colectaţi de la voluntarii ce au participat la studiu, o echipă de cercetători de la Universităţile California şi Pittsburgh au constatat că 85% din ADN-ul acestora este asemănător, indiferent de profilul voluntarilor.

Această trăsătură i-a făcut pe cercetători să creadă că găsirea unui tratament eficient împotriva acneei, care să ajute un număr cât mai mare de persoane, este un demers foarte aproape de realizare.