Iată o listă cu cele mai bune ţări în care să munceşti, ţinând cont de beneficiile pe care le are un lucrător, nivelul de trai şi altele.

Pe de-o parte, potrivit ZF.ro, ţările care se află în topul celor mai bune ţări din punctul de vedere al unui angajat sunt următoarele:

  1. Olanda. Olanda se pare că este ideală pentru cei care doresc să muncească în domeniul serviciilor şi în sănătate. Concediul este de 28 de zile plătite pe an, iar concediul de maternitate plătit este de 16 săptămâni. Costul de trai este scăzut, comparativ cu alte ţări, dar cel al locuinţelor este ridicat.
  2. Norvegia. Norvegia are unul dintre cele mai mari PIB-uri/cap de locuitor şi o piaţă de muncă ce promovează echilibrul între carieră şi familie.
  3. Germania. Germania este una dintre cele mai bogate ţări, fiind în felul acesta unul dintre cele mai bune locuri pentru a locui şi a munci. Media de ore de lucru este de 27,8 săptămânal. Alte ţări incluse în clasamentul ţărilor cu cele mai bune condiţii de muncă se numără și Finlanda, Belgia, Elveţia şi Suedia.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu al agenţiei Bloomerg care conţine informaţiile furnizate de Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), cele mai bune ţări pentru a munci, ţinând cont de tratamentul pe care îl primesc angajaţii, precum și de serviciile sociale, indemnizaţii şi productivitate, sunt următoarele: Irlanda, Franţa, Islanda, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă, Anglia şi Israel.

Între acestea, Danemarca este ţara cu cele mai bune salarii, Islanda, cea cu cele mai mari indemnizaţii, Elveţia, cea cu cea mai mare investiţie în serviciile sociale şi SUA, cu cea mai mare productivitate şi cei mai mulţi angajaţi cu studii superioare.