Care este cea mai iubită ţară din lume?

527

Germania a ieşit pe locul întâi în topul celor mai apreciate ţări din lume este rezultatul unui sondaj realizat pentru BBC de GlobeScane şi PIPA, notează BBC.

La sondaj au participat 26.000 de oameni din diverse ţări. Respondenţii au fost rugaţi să evalueze 16 ţări şi Uniunea Europeană în ceea ce priveşte influenţa pozitivă sau negativă a acestora asupra lumii. Influenţa Germaniei a fost clasată drept pozitivă prin 59% dintre sufragii, clasându-se astfel pe primul loc. Nemţii i-au depăşit pe japonezi, cei care au ocupat prima poziţie în clasament în trecut şi care, anul acesta, se află pe locul al patrulea.

Cea mai semnificativă creştere în ceea ce priveşte percepţia oamenilor asupra influenţei pozitive a putut fi observată în cazul Marii Britanii, care s-a clasat pe locul al treilea, probabil datorită Jocurilor Olimpice din 2012 care s-au desfăşurat aici.

La polul opus se află Iranul, ţară văzută de majoritate ca având o influenţă negativă. De asemenea, China (locul 9) şi India (locul 12) au înregistrat scăderi semnificative ale gradului de influenţă pozitivă. Tot la coada clasamentului se află şi Pakistanul, Coreea de Nord şi Israelul.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, a putut fi observată o creştere în ceea ce priveşte influenţa pozitivă asupra lumii, adunând 49% din voturi. Această schimbare vine după ce anul trecut UE a înregistrat o creştere a percepţiilor negative semnificativă.