Germania cere imigranţilor acceptarea valorilor creştine

272

Multikulti a eșuat lamentabil în Germania. Cancelarul Angela Merkel a afirmat că imigranţii din Germania trebuie să accepte valorile creștine și culturale germane sau să plece din ţară.

„Multikulti" a eșuat lamentabil în Germania. Cancelarul Angela Merkel a afirmat că imigranţii din Germania trebuie să accepte valorile creștine și culturale germane sau să plece din ţară.

    „Abordarea multiculturală simplistă în care afirmăm că putem vieţui unii lângă alţii a eșuat." Afirmaţia a fost făcută weekendul acesta de cancelarul german Angela Merkel, în faţa tinerilor Uniunii Creștine Democrate. Două au fost aspectele subliniate de Merkel, conform AFP, cu ţintă spre lumea musulmană: imigranţii din Germania trebuie să înveţe limba germană și să accepte valorile creștine și culturale germane.

    În discursul din Potsdam Merkel a susţinut că imigranţii sunt bineveniţi în Germania, totuși a subliniat că a-i ajuta pe imigranţi nu e suficient. Germania are dreptul de a face solicitări, cum ar fi stăpânirea limbii lui Goethe sau abandonarea căsătoriilor forţate.

    În ceea ce privește aspectul religios, Merkel a susţinut că „Islamul este parte a Germaniei", reiterând poziţia președintelui Wulff care a afirmat același lucru despre creștinism sau iudaism. Totuși, Merkel nu s-a ferit să afirme că „ne simţim legaţi de valorile creștine. Cei care nu le acceptă nu-și găsesc locul aici".

    Germania se luptă cu integrarea unei comunităţi de aproximativ 4 milioane de musulmani, dintre care 2.5 milioane de turci. Merkel a reamintit momentul anilor 60 când Germania a deschis porţile comunităţii turce. Deși politicienii germani au sperat că muncitorii turci se vor întoarce acasă după finalizarea proiectelor de reconstrucţie a ţării, a doua generaţie din familiile de imigranţi s-a născut și a rămas în Germania. Un exemplu elocvent a fost la campionatul mondial de fotbal de anul acesta când 11 din cei 22 de jucători ai naţionalei Germaniei erau din familii de imigranţi. Tot în vară Thilo Sarazin, director în banca centrală a Germaniei a iscat controverse afirmând că Germania suferă de pe urma imigranţilor musulmani inculţi și contraproductivi.

    Conform unui sondaj recent, 30% din populaţie e de părere că ţara e sufocată de imigranţi și că în condiţii de șomaj ei ar trebui să fie primii care să părăsească ţara, indică BBC. Sondajul realizat de Friedrick Ebert Foundation think tank a mai arătat și că aproape 60% dintre cei intervievaţi au susţinut că imigranţii musulmani ar trebui „să-și ajusteze semnificativ" practicile religioase. Sondajul mai atrage atenţia asupra faptului că atitudini asociate până acum cu extrema dreaptă încep să se regăsească îngrijorător de mult spre centrul societăţii germane.