Germania, ţara căsătoriilor forţate

97

În fiecare an mii de fete tinere din Germania apelează la centre de consiliere după ce sunt forţare sub ameninţarea cu bătaia sau chiar moartea să se căsătorească, susţine un studiu realizat de guvernul german. Aproximativ 83,4 % dintre ele ar proveni din familii arabe, conform Adevărul.

Studiul, realizat pe baza datelor colectate din 830 de centre de consiliere, şcoli, organizaţii de ajutorare a imigranţilor şi centre de integrare arată că o treime dintre victime au fost ameninţate cu moartea pentru a se căsători. Dintre cei forţaţi să se mărite o treime au 17 ani sau mai puţin, iar alţi 40% au vârste cuprinse între 18-21 de ani. Cele mai multe victime sunt născute în sau originare din Turcia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Irak şi Afganistan.

Mariajele forţate sunt aranjate de către părinţi ca un mijloc de protecţie a copiilor împotriva implicării în relaţii cu parteneri „nepotriviţi”. Unii consideră chiar că aranjarea căsătoriei „previne” homosexualitatea, sau pierderea virginităţii în circumstanţe rușinoase pentru familie.

În vara acestui an, Germania a aprobat o lege care prevede pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru părinţii care îşi forţează fetele să se căsătorească.