Politicienii germani, uniţi împotriva unui proiect misionar islamic

155

Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei din Renania de Nord-Vestfalia monitorizează îndeaproape o acţiune misionară a musulmanilor salafişti din Germania. Aceştia şi-au propus să distribuie nu mai puţin de 25 de milioane de exemplare ale Coranului, pe care să le ofere gratuit creştinilor germani.

Iniţiativa a provocat o reacţie de puternică dezaprobare din partea oamenilor politici germani care, trecând barierele de partid, s-au unit în acuze. Ministerul de Interne al Renaniei a catalogat distribuirea gratuită a Coranului de către gruparea islamistă drept "o acţiune ofensivă de misionariat".

Günter Krings a solicitat, din partea partidului creştin-democrat, ca "oriunde este posibil, această acţiune agresivă să fie interzisă". Apelul său a fost întărit inclusiv de politicieni social-democraţi şi ecologişti.

Mai temperaţi au fost liberalii, relatează Deutsche Welle. Ei au atras atenţia asupra faptului că interzicerea acţiunii musulmanilor nu are bază legală într-un stat de drept.

Salafiştii sunt adepţii unui curent fundamentalist al islamului. Ei resping orice "modernizare teologică" şi consideră că Sharia este singura lege adevărată.