Fostul premier italian Aldo Moro ar putea fi beatificat

18

Aldo Moro, fost premier italian, simbol al unităţii politice, care a fost răpit şi asasinat în 1978, ar putea fi beatificat.

Săptămâna trecută, Tribunalul Diecezei din Roma a primit o petiţie în acest sens. Cardinalul Agostino Vallini, vicar al Papei, l-a numit pe Moro „slujitorul lui Dumnezeu", iar în petiţie există o mărturie a Cardinalul Francesco Colantuono, decedat în 2003, care susţine că Aldo Moro este autorul unui miracol, conform AFP.

În italia, pe 9 mai se celebrează „Ziua memoriei", în amintirea lui Aldo Moro şi a tuturor victimelor terorismului. Fostul premier este considerat unul dintre cei mai importanţi oameni politici din Italia după cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru că a reuşit să găsească o cale de a uni toate forţele politice ale ţării într-un guvern de solidaritate naţională, într-o perioadă în care Italia traversa un moment de profundă criză economică, socială şi politică.

Preşedinte al Partidului Creştin-Democrat, Moro a fost răpit pe data de 16 martie 1978 de câţiva membri ai grupului Brigăzile Roşii şi a fost ţinut prizonier până pe 9 mai 1978, după care a fost ucis.