Anglia are un nou moștenitor la tron

158

Marţi dimineaţă, familia regală britanică a întâmpinat venirea pe lume a unui băiat, fiul prinţului William și al ducesei de Cambridge. Noul moștenitor la tron a primit titulatura de prinţ de Cambridge, un titlu oficial ce nu s-a mai folosit la curtea engleză de 100 de ani.

Vestea a fost primită cu mare bucurie de către familia regală, care a dat un comunicat oficial, menţionând și că numele prinţului va fi făcut cunoscut în curând. Englezii s-au îngrămădit încă de ieri la porţile palatului regal și în faţa spitalului Sf. Maria, unde a născut ducesa. Prinţul William a fost alături de ea pe toată durata travaliului, rupând tradiţia cu foștii monarhi.

Barack Obama și soţia sa au fost printre primii care au transmis felicitări cuplului regal. „Le dorim să aibă parte de toată fericirea și binecuvântările pe care le aduce rolul de părinte… Având în vedere relaţia specială dintre noi (n.r. ţările noastre) poporul american este fericit să i se alăture celui britanic în sărbătorirea nașterii micului prinţ", citează Yahoo News.

Prinţul este primul copil regal care se naște sub noua lege a succesiunii la tron, care permite primului născut al cuplului regal să moștenească tronul, indiferent dacă este fată sau băiat. Totodată este pentru prima dată de la regina Victoria, când patru generaţii de monarhi trăiesc în același timp. Bebelușul princiar ar putea ocupa tronul Angliei peste 60, 70 de ani.