David Cameron vrea o naţiune condusă de valori creştine

206

Premierul britanic, David Cameron, le-a spus liderilor creştini în această săptămână că vrea ca valorile lor biblice să ghideze naţiunea, în ciuda sprijinului său puternic pentru căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

La o recepţie de Paşti, în Downing Street, pe 3 aprilie, primul-ministru şi-a afirmat convingerea că naţiunea britanică are nevoie de valori creştine, susţinând că „cea mai mare nevoie în ţara noastră este de a avea valori puternice…Valorile din Biblie, valorile creştinismului sunt valorile de care avem nevoie – compasiune, respect, responsabilitate, toleranţă", citează Christian Concern.

Într-un mesaj separat, Cameron a mai declarat că: „Noul Testament ne spune atât de mult despre caracterul lui Isus, un om de compasiune incomparabilă, generozitate, har, smerenie şi iubire."

Cu toate acestea, Cameron a fost contestat de cei prezenţi la recepţie, care i-au spus că a greşit introducând căsătoria pentru persoanele de acelaşi sex. I-au spus, fără echivoc, că definiţia legală a căsătoriei ar trebui să rămână o uniune între un bărbat şi o femeie.

Premierul a replicat că introducerea căsătoriilor de acelaşi sex a fost făcută doar pentru birourile de registratură, nu în biserici.