Ce i-ar spune Oprah de acum tinerei Oprah?

286

În următorul număr din revista O Magazine, celebra prezentatoare TV face un exerciţiu de imaginaţie. Ea scrie o scrisoarei tinerei Oprah, cuvinte pe care ar fi vrut să i le adreseze cineva atunci când avea 19 ani.

Printre sfaturile pe care mogulul media în vârstă de 58 de ani le-a adresat versiunii sale de 19 ani, pe care o numește „o fată frumoasă cu pielea maro", este acela de a dobândi independenţa necesară pentru a se evalua prin proprii ochi. Din text se înţelege că la vremea aceea Oprah avea un prieten pe nume Bubba, care pare să fi fost intimidat de carierea în plină ascensiune a tinerei.

„Ai petrecut prea multe zile și prea mulţi ani încercând să faci pe plac altora și să fii ce voiau ei să fii," scrie Oprah în textul citat de Christian Post. „Va trebui să înveţi că rănile pe care ţi le-au provocat violul, molestarea, bătaia pentru că 'nu ai stat la locul tău' și faptul că nu aii avut voie să îţi exprimi furia sau să plângi după aceea ţi-au afectat stima de sine."

Totuși, se sfătuiește Oprah, „ţi-ai păstrat credinţa în Dumnezeu și convingerea că El are încredere în tine. Acesta va fi cel mai mare dar al tău: a ști că există o putere în tine mai mare decât tine însuși și a avea încredere în orientarea pe care ţi-o va da această Forţă." Mai mul, din textul scrisorii, reiese că motivul pentru care Oprah a răspuns invitaţiei de a lucra în televiziune a fost urmarea unui verset biblic, cel din Filipeni 3:14 : „alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Christos Iisus."