David Cameron: Zona euro are nevoie de o guvernare unică

144

Succesul zonei euro constă într-o guvernare unică, dar care să funcţioneze corect, a declarat, miercuri, premierul britanic David Cameron, în cadrul unui interviu.

„Nu există nicăieri în lume, un loc cu o monedă unică, care să aibă mai mult de un singur guvern”, a spus Cameron pentru Daily Mail.

Premierul, care a optat să ţină Marea Britanie în afara noului pact european economic de la sfârşitul anului trecut, a susţinut poziţia ţării în afara zonei euro, susţinând că ei au capacitatea de „a face lucruri pentru noi înşine, prin noi înşine”.

„Întotdeauna am crezut că în anumite momente, diferite ţări vor avea nevoie de politici economice diferite, ratele dobânzilor adaptate la nevoile lor.”

Cameron a mai spus că este în interesul Marii Britanii de a vedea o revenire la creştere economică în zona euro, care reprezintă 40% din exporturile din Marea Britanie.

„Vrem să îşi rezolve problemele pe care le au. Vrem să fim în piaţa unică, dorim cooperarea europeană, dar nu vrem să fim în euro”, a spus Cameron.