Marea Britanie: 500.000 de oameni semnează împotriva căsătoriilor gay

165

Jumătate de million de englezi au semnat petiţia organizaţiei creştine Coaliţie pentru căsătorie(C4M), care cere să se menţină prin lege actuala definiţie a căsătoriei: „o uniune voluntară pe viaţă între un bărbat şi o femeie". Semnăturile au fost trimise ieri premierului David Cameron.

Nu este pentru prima dată când organizaţia face acest lucru. C4M a trimis pe 20 februarie o petiţie cu 15.000 de semnături premierului Marii Britanii, pentru a-i cere să oprească legalizarea căsătoriei între parteneri de acelaşi sex.

De data aceasta însă, petiţia a fost trimisă în aceeaşi zi în care Biserica Anglicană a răspuns printr-o scrisoare de 13 pagini guvernului britanic, în baza consultărilor publice pe tema legalizării căsătoriilor homosexuale, avertizând că o asemena decizie ar putea provoca o ruptură a Bisericii de stat.

Petiţia rămâne deschisă, sute de englezi alăturându-se cauzei în fiecare zi. „Ţinta noastră este să ajungem la un milion de semnături. Ce am trimis astăzi, jumătate de milion, este doar începutul," a declarat purtătorul de cuvânt al C4M pentru ChristianConcern.

Cu ceva timp înainte, în Washington, organizaţia Preserve Marriage a reuşit să înainteze o petiţie semnată de 200.000 de oameni pentru organizarea unui referendum în ceea ce priveşte legalizarea căsătoriilor homosexuale în stat, chiar cu o zi înainte ca legea să fie adoptată.