În Suedia, au apărut cataloage cu jucării unisex

96

Egalitatea sexuală promovată de autorităţile suedeze a condus recent la publicarea unui catalog de Crăciun, cu jucării pentru copii unisex. Astfel, băieţii apar în fotografii jucându-se cu păpuşi, iar fetele ţinând în mână pistoale de jucărie.

Reprezentanţii Top Toy, compania producătoare de jucării care a realizat catalogul, au declarat pentru site-ul Russia Today, că anul acesta au realizat cataloagele diferit, după ce agenţia care monitorizează publicitatea în Suedia a criticat catalogul de anul trecut. În acel catalog, băieţii erau îmbrăcaţi în supereroi, iar fetiţele în costum de prinţesă.

Deşi conţine aceleaşi jucării ca cel din Danemarca, catalogul de anul acesta este realizat diferit în Suedia. În catalogul suedez, fetiţele apar îmbrăcate în albastru şi jucându-se cu pistoale, în timp ce băieţii apar lângă case pentru păpuşi. „Anul acesta avem jucării pentru copii, nu pentru fete sau băieţi", a declarat Jan Nyberg, director de vânzări la Top Toy. 

Din anul 2008 până în prezent, guvernul suedez a cheltuit o sumă echivalentă cu 16,3 milioane de dolari americani pentru promovarea egalităţii de gen în rândul copiilor şi a introdus legi care le cer educatorilor şi profesorilor să nu promoveze stereotipurile de gen.