Autorităţile egiptene ordonă arestarea liderului suprem al Frăţiei Musulmane

27

Procurorul general egiptean a emis mandate de arestare pe numele lui Mohamed Badie, liderul mişcării Frăţia Musulmană, şi a altor nouă lideri marcanţi, sub acuzaţia de instigare la violenţă, care până acum s-a soldat cu 51 de morţi.

În contextul în care serviciile de securitate anunţaseră arestarea sa încă de joia trecută, liderul suprem şi-a făcut apariţia în public vinerea trecută, la Cairo, îndemnându-i pe susţinătorii lui Morsi să rămână mobilizaţi „cu milioanele", până la reinstalarea la putere a fostului preşedinte destituit de armată.

Însă mandatul de arestare nu îi descurajează pe protestatarii din Piaţa Tahrir (Cairo). „Ne aşteptam la asta, dar chiar dacă îl arestează (pe Badie) membrii Frăţiei Musulmane vor părăsi piaţa doar morţi sau după revenirea lui Mohammed Morsi", a declarat un protestatar intervievat de Associated Press.

În prezent, Piaţa Tahrir este centrul unor lupte de stradă între susţinătorii fostului preşedinte Mohamed Morsi (membru al Frăţiei Musulmane) şi armata egipteană, care a preluat puterea.