Calvarul a 200.000 de nord coreeni în închisoarea din Phenian

80

În Coreea de Nord 200.000 de cetăţeni sunt ţinuţi prizonieri în cadrul penitenciarului de la Phenian unde sunt supuși torturii, bolilor și chiar execuţiei, datorită părerilor personale, conform unui raport American ONG.

În Coreea de Nord sute de mii de cetăţeni sunt ţinuţi prizonieri în cadrul penitenciarului de la Phenian unde sunt supuși torturii, bolilor și chiar execuţiei, datorită părerilor personale, conform unui raport American ONG.

Potrivit unui document al unei organizaţii pentru Drepturile Omului din Washington, coreenii trimiși la închisoare sau în taberele şi centrele de detenţie sunt adesea supuși torturii, tratamentelor crude și inumane sau degradante iar unii sunt executaţi. Motivele sunt fie minciuna, munca înceată sau uitarea cuvintelor cântecelelor patriotice.

Formele de pedeapsă includ bătăi, umilire, imobilizare fizică pentru prizonier pentru o perioadă lungă. Datorită muncii extreme la care sunt supuși prizonierii, a alimentelor inadecvate, bătăilor, lipsei de îngrijire medicală şi condiţiilor de viaţă neigienice, mulţi prizonieri se îmbolnăvesc şi mor.

Robert King, emisarul Statelor Unite pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord, a somat Phenianul să respecte drepturile omului.

Comisia pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord cu sediul în Washington a editat un raport de 200 pagini numit Hidden Gulag, în care este descris sistemul politic corean pentru prizonieri și în cadrul căruia se face un apel la încetarea discriminării acestor cetăţeni.