FBI a identificat doi suspecţi în cazul atentatului de la Boston

62

Potrivit unei surse din cadrul Biroului Federal de Investigaţii, doi suspecţi au fost identificaţi pe baza imaginilor înregistrate de sistemele video de supraveghere din zona celor două deflagraţii. Fotografiile cu cei doi nu au fost date publicităţii.

Ce se ştie despre cei doi suspecţi este că aceştia sunt doi bărbaţi, îmbrăcaţi în negru, unul cu un rucsac negru, celălalt cu o sacoşă, şi amândoi au fost prezenţi în cele două zone unde au fost detonate bombele.

Deşi ieri surse neoficiale anunţau că Departamentul de Justiţie a arestat o persoană, informaţia a fost ulterior infirmată atât de FBI, cât şi de Departamentul de Stat American.

În plus, poliţia a reţinut şi doi martori, o femeie şi un bărbat, ambii de origine saudită, care au fost răniţi în explozii. Ambii vor fi chestionaţi ca martori, deoarece 15 din cei 18 responsabili de atentatele din 11 septembrie 2001 erau de origine saudită. FBI tratează exploziile din Boston ca fiind atacuri teroriste, dar până acum nu se ştie dacă este vorba de o organizaţie teroristă internaţională, de o grupare pe plan intern sau de acţiunile unui singur individ.

Informaţiile de care dispun investigatorii relevă că bombele (sau cel puţin una dintre ele) au fost compuse dintr-o oală sub presiune şi schije. Un circuit electronic bănuit a fi fost folosit pentru detonarea cel puţin a unei bombe a fost recuperat, iar FBI investighează convorbirile telefonice pentru a găsi semne ale unui apel ce ar fi putut declanșa exploziile de la distanţă, arată Associated Press.