FBI atacă fără precedent Mafia din New York

51

Joi dimineaţa a avut loc o acţiune „fără precedent" a FBI împotriva Mafiei din New York, în urma căreia au fost operate 127 de arestări.

Este cea mai mare acţiune de acest fel din istoria FBI-ului care are loc într-o singură zi. În raid au fost mobilizaţi 800 de agenţi federali și poliţiști. Au fost arestaţi 127 de oameni implicaţi în crima organizată, de la simpli executanţi la capii seniori ai Mafiei.

Practic au fost arestaţi lideri din toate marile familii de crimă organizată din New York, Gambino, Genovese, Lucchese, Bonanno, DeCavalcante, Patriarca, împreună cu întreaga conducere a familiei Colombo care nu era deja în pușcărie. „Unii cred că Mafia e ceva din trecut; din păcate încă sunt oameni care silesc, intimidează sau victimizează americani nevonovaţi", a declarat șeful FBI Robert Mueller.

Acuzaţiile împotriva celor arestaţi au variat de la celebrele taxe de protecţie ale Mafiei la infiltrări în sindicatele portuare și presiuni asupra sindicaliștilor, incendieri, crime, eliminarea rivalilor, prostituţie cu minori. „Arestările de azi marchează un important pas înainte în oprirea activităţilor ilegale ale La Cosa Nostra", afirmă procurorul general Eric Holder.