Kim Jong Il îi vizitează pe prietenii chinezi

152

Autorităţile chineze au evitat să confirme o vizită a dictatorului nord-coreean în China. Se pare că dictatorul Kim Jong-Il este interesat de modelul chinez de dezvoltare economică şi a călătorit cu trenul prin China, vizitând mai multe obiective strategice.

„Noi organizăm vizitele liderilor străini conform cu practicile noastre obişnuite şi cu respect pentru liderii care ne vizitează", a declarat Jiang Yu, purtătoare de cuvânt a Ministrului chinez de Externe. Aceasta a precizat că pentru Partidul Comunist Chinez este o „politică de neclintit" să menţină relaţii bune cu Republica Populară Democrată Coreeană.

Autorităţile de la Beijing obişnuiesc să confirme vizitele oficialilor nord-coreeni abia după ce aceştia s-au întors acasă, notează CNN.

Presa sud-coreeană a informat că premierul chinez Wen Jiabao i-ar fi spus preşedintelui sud-coreean Lee Myung-bak, că liderul nord-coreean s-ar afla într-o vizită de o săptămână în China, pentru a studia posibilităţile de dezvoltare economică.

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a declarat, după vizita în Coreea de Nord din urmă cu câteva săptămâni, că SUA şi Coreea de Sud sunt vinovate de încălcarea drepturilor omului pentru că refuză să acorde ajutor nord-coreenilor din motive politice, nord-coreenii confruntându-se cu o foamete severă din cauza recoltelor foarte sărace.

(Foto: forums.mydigitallife.info)