Laboratorul nuclear Los Alamos ameninţat de incendii de pădure

36

Marţi 28 iunie laboratorul militar nuclear din Los Alamos va fi închis pentru a doua zi, după ce un incendiu de pădure s-a apropiat ameninţător.

Oficialii orașului Los Alamos din regiunea Santa Fe, statul New Mexico au anunţat necesitatea evacuării orașului în condiţiile în care un incendiu de pădure a distrus deja 49.000 de acri de pământ iar vântul bate cu peste 100km/h. Deja 2.500 din cei 12.000 de locuitori au părăsit voluntar localitatea. Din personalul laboratorului nuclear 42% sunt cetăţeni ai orașului care a început evacuarea.

Autorităţile laboratorului nuclear militar au anunţat că materialele radioactive de risc sunt în siguranţă și nu a avut loc nicio scurgere radioactivă. „Nicio proprietate a laboratorului nu arde, nicio clădire nu este sub riscul imediat al ameninţării, iar toate materialele radioactive sunt în gestiune și protejate", a informat laboratorul într-un comunicat. Perimetrul unităţii a fost închis luni și autorităţile au anunţat că va rămâne închis și în cursul zilei de azi. O unitate pentru intervenţii de urgenţă a rămas mobilizată în cadrul zonei de securitate.

Los Alamos este laboratorul unde s-a realizat prima bombă atomică din timpul celui de-al doilea război mondial.