Parlamentul European condamnă site-ul olandez care defăima românii

59

Parlamentul European a votat joi, la Strasbourg, o rezoluţie în care condamnă ferm iniţiativa Partidului olandez al Libertăţii (PVV) de a lansa un website unde olandezii sunt încurajaţi să depună plângeri contra imigranţilor din central și estul Europei, relatează Agerpres.

Coform rezoluţiei adoptate, site-ul este contrar valorilor fundamentale europene precum demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept şi respectarea drepturilor omului, şi riscă să distrugă însăşi temelia Uniunii Europene.

Eurodeputaţii i-au cerut premierului olandez Mark Rutte, ca guvernul olandez să condamne şi să se distanţeze de această iniţiativă deplorabilă a partidului de extremă dreapta.

Premierul olandez, care nu a fost prezent la dezbateri, a reiterat într-o scrisoare trimisă Camerei inferioare a PE, că „Guvernul a subliniat mereu că site-ul este iniţiativa unui partid politic, PVV" și că „site-ul nu reflectă cu nimic vederile sau politica Guvernului în materie de migrare a forţei de muncă din Europa Centrală şi Europa de Est", relatează Mediafax.

Guvernul olandez, care are nevoie de susţinerea PVV pentru a deţine majoritatea parlamentară, nu "comentează măsurile partidelor politice", continuă textul.

Însuși preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a salutat rezoluţia adoptată joi de PE, spunând că „Parlamentul European va apăra aceste valori fundamentale şi condamnă astfel de încălcări în statele membre. Condamn puternic website-ul lansat de PVV, întrucât el este contrar valorilor fundamentale europene", citează Agerpres.