Cele mai mari proteste din Brazilia ultimilor 20 de ani

72

Aproape 200.000 de oameni au ieșit luni pe străzile celor mai mari orașe din Brazilia, pentru a protesta împotriva corupţiei din guvern, a practicilor violente ale poliţiei și a serviciilor publice extrem de proaste, scrie Reuters.

Majoritatea protestelor au fost organizate în Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte și Brasilia, prin campanii realizate pe reţelele de socializare. Protestele de luni au fost ultimele, într-un șir de manifestaţii ce durează de două săptămâni și care au sporit anxietatea publicului general, faţă de economia înceată, rata mare de inflaţie și din ce în ce mai multe atacuri violente. Este pentru prima dată în 20 de ani când liderii politici ai Braziliei sunt trași la răspundere în acest mod.

Cu toate astea, nu toţi brazilienii înţeleg pentru ce ar trebui să protesteze, când rata șomajului este aproape la cel mai mic record, chiar după doi ani de probleme economice. „Ce o să facă? O să iasă pe străzi în fiecare zi?," a declarat o casieriţă din Sao Paulo, care spune că celelalte probleme între care și corupţia sunt boli vechi în Brazilia și nu se vor schima curând.