Barbra Streisand denunţă discriminarea femeii în Israel

27

Artista Barbra Streisand a denunţat luni discriminarea femeii în cadrul practicilor religioase iudaice, într-un discurs susţinut la Universitatea Ebraică din Ierusalim, care i-a acordat un doctorat onorific, relatează Huffington Post.

„Sunt conștientă că nu este ușor să înţelegi complet dinamica a ceea ce se întâmplă într-o ţară străină," a declarat artista, adăugând însă că „este deranjant să citesc despre femeile din Israel care sunt forţate să stea pe ultimele locuri din autobuz, sau când aud despre 'Femeile de la Zidul Plângerii' că sunt lovite cu scaune de metal atunci când încearcă să se roage în pace, potrivit legii."

Vedeta americană va participa în această săptămână la festivităţile care marchează cea de-a 90-a aniversare a preşedintelui israelian Shimon Peres.

Barbra Streisand este singurul artist din lume ale cărui albume au ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale americane în cinci decenii consecutive. Cântăreaţa a câştigat opt premii Grammy şi a vândut peste 71,5 milioane de discuri.