Cât de revoluţionari (mai) suntem?

„Nu eşti răspunzător pentru că te naşti. Dar eşti direct răspunzător pentru ce trăieşti.” (Tudor Mușatescu)

Nu e de glumit cu George Soros

O căutare după numele „George Soros” pe unul dintre cele mai populare site-uri de fake news din România a returnat nu mai puţin de 100 de articole. În schimb, o căutare după „glume george soros” pe Google a returnat doar două linkuri, ambele de la un singur site. Nu e de glumă cu acest miliardar.

Limitele societăţii care reneagă orice limită

Orice s-ar spune despre ţara noastră, nu se poate spune că ar tinde să îmbrăţișeze corectitudinea politică, atât de blamată peste ocean. Din contră. Însă opusul unei extreme nu ar trebui, obligatoriu, să fie o altă extremă.

Miracolul

Anul 1989 a fost anul marilor schimbări sociale şi politice în Europa. A fost mai mult decât finalul unui mileniu. În accepţiunea lui Francis Fukuyama, a marcat „sfârșitul istoriei” – lumea intra în perioada ei de maturitate deplină, prin victoria democraţiei liberale.

Frăţia autocraţilor

În 1989, când și ultima mare schemă de reparare a lumii, comunismul, se încheia cu un eșec lamentabil, istoricul și politologul Francis Fukuyama a lansat o „profeţie”.

Pentagonul se pregătește pentru anarhie

Da, este adevărat, Pentagonul a pregătit un plan de contingenţă în eventualitatea unei apocalipse zombi, care conţine și ceva detalii despre găini-zombi. Acesta a fost doar un scenariul fictiv de antrenament. Reale sunt însă cercetările de milioane de dolari pentru strategii de „luptă”, în caz de mișcări sociale majore.

Descifrându-l pe Vladimir Putin

La câteva zile după ce Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma de stat, a ratificat tratatul privind anexarea Crimeei la Rusia, încă ne chinuim să înţelegem cum s-a ajuns aici și mai ales ce trebuie făcut în continuare. Cine a împuns cu băţul ursul siberian și cum poate fi calmat?

Revoluţia bate la uşă: Imprimanta 3D folosită pentru înlocuirea a 75% din craniu

După ce o echipă de bioingineri și medici de la Universitatea Cornell a creat prima ureche complet funcţională cu ajutorul unei imprimante 3D, a venit rândul unui pacient american să i se înlocuiască 75% din craniu cu ajutorul acestei noi tehnologii.

A treia revoluţie industrială bate la uşă

Aceasta este ideea centrală a prezentării pe care economistul american Jeremy Rifkin, a ţinut-o la Berlin, în cadrul simpozionului Brand New Day de anul acesta.

Schimbările climatice, o cauză a revoltelor din OM

Secretarul executiv al Convenţiei ONU pentru Schimbări Climatice a declarat că încălzirea globală este una dintre cauzele crizei alimentare și a creșterii preţurilor la hrană, aflate în spatele revoltelor sociale din Orientul Mijlociu.

Frăţia Musulmană vrea guvernare islamică

Frăţia Musulmană este o „organizaţie violentă și subversivă" ce vrea să înlocuiască „guvernele moderne, seculare și occidentalizate” cu „teocraţii islamiste retrograde și barbare,” a declarat pentru HotNews.ro Bruce Tefft, un fost agent CIA, cunoscător al situaţiei din regiunea Golfului.