Rasism în parlamentul italian

18

Primul ministru de culoare din istoria Italiei, Cecile Kyenge, ministrul Imigraţiei, este supusă unei adevărate campanii rasiste, care a indignat opinia publică.

Încă de la numirea sa în postul de ministru, Kyenge, originară din Congo, a fost supusă insultelor din partea Ligii Nordului, un partid aliat al Poporului Libertăţii al lui Silvio Berlusconi, aflat în prezent în opoziţie.

Din partea liderilor partidului LN, a primit comparaţii cu un urangutan, a fost numită „Zulu", „negresa anti-Italia", și s-a spus că ar semăna mai degrabă cu o menajeră, decât cu un ministru. Dacă asta nu ar fi fost destul, în timpul unui miting al Partidului Democrat, o persoană neidentificată din mulţime a aruncat spre ea cu banane. Ministrul și-a păstrat calmul și a criticat gestul mai târziu pe Twitter, spunând că „este o risipă a hranei, în timp ce alţi oameni mor de foame", scrie CNN.

Jurnaliști, politcieni și oameni de rând și-au exprimat indignarea faţă de aceste acte rasiste. Premierul a somat imediat partidul Liga Nordului să renunţe la această retorică. „Un alt gest rușinos și scandalos. Solidaritate cu ministrul Kyenge. În prezent, să izolăm imbecilii", a scris pe Twitter și fostul primar al Romei, Gianni Alemanno.