Studiu: Veteranii care au trăit traume, mai credincioși decât alţi militari

49

Un studiu efectuat în Statele Unite a arătat că veteranii americani care au trecut prin experienţe traumatizante în timpului celui de-al Doilea Război Mondial participă la serviciile divine ale bisericilor creștine mai des decât veteranii care au avut parte de experienţe mai puţin negative, notează Religion News Service.

Militarii implicaţi în studiu au mărturisit că în ocaziile în care li se făcea frică pe front foloseau rugăciunea ca cel mai bun motivator care să-i ajute să depășească situaţia.

„Cea mai importantă descoperire a fost că, pe cât de mult urau războiul, pe atât de religioși au devenit acești veterani", notează Craig Wansink, profesor de studii religioase la Virginia Wesleyan College și coordonator al studiului, împreună cu Brian Wansink, profesor de psihologia consumatorului la Universitatea Cornell.

Studiul s-a intitulat „Are There Atheist in Foxholes?" (Există atei în vizuinile de vulpi?) și a dorit să evidenţieze legătura între intensitatea luptei și comportamentul religios.