Șapte milioane de semnături împotriva președintelui egiptean M. Morsi

18

O organizaţie de opoziţie din Egipt a reușit să strângă 7.000.000 de semnături pentru demiterea președintelui în funcţie, pe care îl consideră incapabil să conducă ţara. Scopul opoziţiei este să strângă 15 milioane de semnături până pe 30 iunie pentru a solicita alegeri anticipate.

Gruparea al cărei purtător de cuvânt este Mahmoud Badr dorește ca numărul semnăturilor pentru petiţie să depășească 13,5 milioane, numărul de voturi care l-au propulsat pe Mohammed Morsi din Partidul Frăţia Musulmană, în funcţia de președinte al Egiptului, în luna iunie a anului trecut.

Morsi, care conduce ţara de zece luni, după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak, este criticat pentru că nu a reușit să menţină promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală. Însă într-un comunicat de presă, președintele Morsi a declarat că o asemenea petiţie nu va reuși să îl înlăture de la putere.

Deși nemulţumirile poporului sunt tot mai pronunţate, Mona Selim, un organizator al campaniei anti-Morsi, a afirmat că mișcarea nu riscă să determine o revoltă asemănătoare celei din ianuarie 2011, doarece „poporul nu se mai teme de nimic și nici nu mai trăiește în teroare".