Statul Colorado aprobă legi care reglementează vânzarea de marijuana

118

John Hickenlooper a semnat şase legi care reglementează vânzarea de marijuana recreativă, votate anul trecut, cu excepţii pentru cumpărătorii din afara statului.

Autorităţile statului american Colorado au validat marţi şase legi care reglementează felul în care marijuana recreativă va trebui plantată, vândută şi ce fel de impozite i se vor aplica. Aceste legi includ şi norme cu privire la cumpărarea ei de către persoane din afara statului, și reglementează și nivelul maxim admis în sânge, la conducerea unui autovehicul. Deşi guvernatorul John Hickenlooper nu a fost de acord cu legalizarea marijuanei, el a aprobat aceste legi, pe care le vede drept o metodă eficientă de a controla acest drog, notează The Guardian.

Astfel, legile curente le permit celor cu vârste peste 21 de ani să deţină 28,4 grame de marijuana. De asemenea, adulţii pot planta până la şase plante de marijuana. Cei care au peste 21 de ani, dar sunt din afara statului, pot cumpăra doar 7,1 grame într-o singură tranzacţie, deşi pot deţine în mod legal 28,4 grame. Legile prevăd şi impozite: 15% taxă de consumaţie, bani care se vor folosi pentru construirea de şcoli și taxă de vânzare de 10%, în afară de taxele transnaţionale şi locale. Aceste impozite speciale vor fi folosite pentru reglementarea vânzării de marijuana şi pentru proiecte educative care să-i ţină pe copii departe de aceste droguri.

Statul Colorado se aşteaptă acum la reacţii din partea guvernului federal, deoarece, prin noile prevederi, Colorado şi Washington încalcă legea federală cu privire la droguri.