V. Mangalwadi: SUA l-ar putea naşte pe Antichrist

19

America va da naştere lui Antichrist în secolul al XXI-lea, prin îmbinarea lăcomiei sale cu abuzul de putere şi problemele economice cu care se confruntă, susţine Vishal Mangalwadi, unul dintre cei mai importanţi intelectuali creştini din India.

Mangalwadi a prezentat un seminar la George Washington University, cu ocazia aniversării a 400 de ani de la publicarea ediţiei King James a Bibliei, informează christianpost.com.

Antichristul secolului al XX-lea a venit din Germania, sub chipul nazismului, a precizat Mangalwadi. Germanii au îmbrăţişat nazismul şi i-au acceptat ororile şi crimele pe fondul unei crize economice. Dacă Statele Unite se vor confrunta cu o a doua recesiune, cu milioane de oameni care vor rămâne fără locuri de muncă, se va crea un context similar celui din Germania anilor '30, fapt ce va favoriza apariţia lui Antichrist, crede Mangalwadi.

Pentru el, numele de „Antichrist" nu are însă un sens teologic, autorul indian folosindu-l cu referire la spiritul răului care captivează puterile politice şi economice, transformându-le în puteri opresive. Mangalwadi a dat ca exemplu filmul lui James Cameron, Avatar, în care America e prezentată ca o forţă puternică şi lacomă care vrea resursele planetei Pandora. Este un scenariu care ar putea să devină realitate, susţine indianul.

(Foto: suegregg.com)