Sondaj: Tinerii evrei nu mai consideră importantă sărbătoarea Yom Kippur

98

Yom Kippur este cea mai importantă sărbătoare iudaică, fiind considerată o zi a ispăşirii, a regretării păcatelor din anul care a trecut, însă tinerii evrei nu o mai consideră relevantă pentru ei, potrivit sondajului Public Religion Research Institute.

Yom Kippur era considerată, de asemenea, o ocazie în care Dumnezeu hotăra cine urma să trăiască sau să moară în decursul următorului an, având o solemnitate deosebită. Însă, potrivit sondajului, percepţia tinerilor în ceea ce priveşte această sărbătoare s-a schimbat, notează religionnews.com.

53% dintre participanţii la sondaj de 60 de ani sau mai mult au ales sărbătoarea Yom Kippur ca fiind cea mai importantă, în timp ce doar 37% dintre participanţii cu vârste cuprinse între 18-39 de ani au ales acelaşi lucru. Tinerii evrei consideră Festival of Lights, care comemorează libertatea religioasă, a fi cea mai importantă sărbătoare, deşi, conform tradiţiei nu era aşa.

În cadrul sondajului, studenţii şi personalul de la Hillel, cea mai mare organizaţie de studenţi evrei din lume, au fost întrebaţi despre felul în care văd această problemă. Aceştia au declarat că nu este atât de important ce sărbătoare este considerată a fi cea mai importantă, ci faptul că sunt interesaţi de sărbătorile iudaice, oricare ar fi acestea. În ceea ce priveşte importanţa sărbătorii Yom Kippur, ei au răspuns că cei mai vârstnici o consideră mai solemnă, mai importantă datorită faptului că ei au avut o legătură mai apropiată cu Holocaustul.

Sondajul a fost realizat pe 1.004 evrei americani, în martie 2012.